Telefoon: 0522-760770
(ook voor spoed)

  • 09 APR 17

  Vakantie! Week 15-2017

  De vakantie staat bijna weer voor de deur. Gaat u lekker naar de zon aan het strand liggen? Of juist de wandelschoenen aantrekken en op pad? Gaat de lieftallige viervoeter mee op vakantie of blijft die thuis bij familie/vrienden of in een pension? Allemaal dingen, waar u als eigenaar over na moet denken. Als uw huisdier thuis blijft en naar een pension gaat, heeft uw huisdier vaak vaccinaties nodig, o.a. kennelhoest,  de jaarlijkse vaccinatie en als u naar het buitenland gaat de Rabiës enting. Dierenpensions hebben soms verschillende eisen wat betreft vaccinaties. Het is raadzaam om daarvoor uw eigen pension te bellen.

  Als uw huisdier wel mee gaat op vakantie ( binnen Europa ) moet u aan een aantal zaken denken:

  • Uw huisdier heeft een EU-paspoort nodig. De Nederlandse versie wordt uitgegeven door de dierenarts.
  • Honden en katten moeten ter identificatie een chip hebben. Honden moet u ook registreren.
  • Alle honden en katten moeten minstens 21 dagen voor vertrek ingeënt zijn tegen rabiës (hondsdolheid). De dierenarts zal dit aantekenen in het paspoort.

   

  Rabiësvaccinatie van dieren jonger dan 3 maanden is niet zinvol. Omdat er wel risico’s zijn bij invoer van ongevaccineerde jonge dieren kunnen lidstaten zelf beslissen of ze invoer toestaan en onder welke voorwaarden. Er zijn lidstaten die ,net als Nederland, de invoer van dieren jonger dan 3 maanden niet toestaan. Informatie hierover kunt u inwinnen bij de ambassade van het betreffende land of via de website van LICG.

  Voor een aantal landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Malta en Finland is een behandeling tegen wormen verplicht voor honden. Voor vragen kunt u altijd bij onze praktijk terecht.