Telefoon: 0522-760770
(ook voor spoed)

De kat is samen met de hond een van de meest populaire huisdieren van ons land. Veel katten worden gehouden als huisdier, maar er zijn in Nederland ook veel zwerfkatten en katten in asielen. Een kitten is natuurlijk hartstikke leuk, maar ook deze wordt volwassen. U kunt er ook voor kiezen om een wat oudere kat uit het asiel te halen. Houd er rekening mee, dat een kat 15 tot 20 jaar oud wordt en dat het houden van een kat verantwoordelijkheden met zich meebrengt . Niet alleen qua opvoeding, maar ook wat betreft preventieve zorg, zoals ontwormen, vaccineren, castreren en steriliseren.

Kittens kunnen via de moedermelk besmet raken met wormen. Omdat een worminfectie de ontwikkeling van een kitten  nadelig kan beïnvloeden,  is het van belang kittens goed te ontwormen. Over het algemeen hebben volwassen katten zelf weinig last van een worminfectie. Zij vormen echter wel een besmettingsbron voor andere dieren en nog  belangrijker, voor uzelf. Daarom raden wij aan ook de volwassen katten 4x per jaar te ontwormen.

Het is verstandig om, waar mogelijk, dieren tegen ziektes te beschermen d.m.v. regelmatige vaccinatie: voorkomen is altijd beter dan genezen! Ons advies is gericht te vaccineren. Voor meer informatie over vaccinaties klik hier.

Wanneer u kiest voor een poes, dan zal deze tussen de 4 en 12 maanden voor het eerst krols worden. Een poes zal één keer in de 4 weken krols worden, jonge poezen zijn vaak onregelmatig en minder frequent krols. Een krolse periode duurt ongeveer 9 tot 14 dagen. De hormonale cyclus van de poes  is afhankelijk van het aantal uren daglicht, daarom is een poes tussen oktober en december zelden krols. Poezen die vaak binnen zijn in goed verlichte huizen, zullen  echter toch het hele jaar door krols worden.  Indien u geen nestje wilt van uw poes, adviseren wij, vanwege gezondheidsredenen, om uw poes te laten steriliseren. Voor meer informatie over sterilisatie klik hier.  Indien u gekozen heeft voor een kater, raden wij aan om hem te castreren. Voor meer informatie  over castreren van een kater klik hier.