Telefoon: 0522-760770
(ook voor spoed)

De hond is, samen met de kat, een van de meest populaire huisdieren van ons land. De meeste honden in Nederland worden gehouden als huisdier, maar kunnen bijvoorbeeld ook ingezet worden als speurhond, jachthond , hulphond of drijfhond.

Het aanschaffen van een hond is leuk, maar niet zomaar iets. Gemiddeld wordt een hond tussen de 9 en 18 jaar. Dit is afhankelijk van het ras. Wanneer u ervoor kiest een hond aan te schaffen is dat dus voor een lange periode. Kiest u voor een pup, die nog volledig opgevoed moet worden of gaat u voor een volwassen hond?  Dierenasiels zitten vol met herplaatsbare honden, waarvan vaak ook al meer over het karakter van de hond bekend is.

Is de keuze gevallen op een leuke viervoeter, dan komt er nog genoeg bij kijken. Niet alleen qua opvoeding, maar ook wat betreft preventieve zorg, zoals ontwormen, vaccineren , castreren en steriliseren.

Pups kunnen al in de baarmoeder besmet raken met wormen. Ook via de moedermelk kunnen de pups besmet raken. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat zo’n 90-95% van de puppy’s vlak na de geboorte al besmet is met wormen. Omdat een worminfectie de ontwikkeling van een pup nadelig kan beïnvloeden, is het van belang puppy’s goed te ontwormen. Over het algemeen hebben volwassen honden zelf weinig last van een worminfectie. Zij vormen echter wel een besmettingsbron voor andere dieren en nog belangrijker, voor uzelf. Daarom raden wij aan ook de volwassen honden 4x per jaar te ontwormen.

Het is verstandig om, waar mogelijk, dieren tegen ziektes te beschermen d.m.v. regelmatige vaccinatie: voorkomen is altijd beter dan genezen! Ons advies is gericht te vaccineren.

Wanneer u kiest voor een teefje, gaat deze vanaf een leeftijd van 6 tot 9 maanden loops worden. Er treden veranderingen op in de hormoonspiegels, waardoor lichamelijke en gedragsveranderingen ontstaan. Indien u niet wilt fokken met uw teefje, adviseren wij vanwege gezondheidsredenen om haar te laten steriliseren.

Kiest u voor een reu, wilt u niet met hem fokken en is hij vrij dominant of vertoont hij hyperseksueel gedrag? Dan kunt u ervoor kiezen hem te laten castreren.